BABASSOVÝ OLEJ / BABASSU OLEJ

V kosmetických produktech jej naleznete pod názvem babassu oil nebo babassu palma.

Babassový olej se získává lisováním semen (ořechu) rostliny Palma babasová (Orbignya Oleifera) pocházející z Brazílie. Ořechy obsahují až 70% oleje a lisují se za studena.

Je podobný kokosovému oleji v obsahu mastných kyselin i užívání. Mírně se liší barvou je více žlutý, ale stejně jako kokosový olej velmi příjemně voní. Olej se po nanesení na pokožku okamžitě rozpouští a poměrně rychle se vsakuje. Nezanechává pocit mastnoty a pokožka je po něm hebká, pružná a hydratovaná. Především v zimě je babassu olej v kosmetice nenahraditelným pomocníkem. V boji proti poškození a dehydrataci pleti mrazem je naprostá jednička. Také vlasy můžete díky vlasovým zábalům hydratovat a regenerovat. Babassu olej se můžete užívat také vnitřně. Bojuje proti cholesterolu.

Vhodný je pro všechny druhy pleti (poškozenou, hrubou, i přecitlivělou). Nezpůsobuje žádné alergické reakce.

Babassový olej působí blahodárně i na některé druhy onemocnění kůže a to včetně ekzémů. V tomto oleji je opravdu velmi mnoho vitamínů, mastných kyselin a antioxidantů. Obsahuje například kyselinu laurovou, která se vyznačuje antibakteriálními a antimikrobiálními účinky (protizánětlivé účinky). Podporuje také tvorbu nových buněk a cirkulaci krve. Je možné ho použít i na přecitlivělou, ochablou nebo zrohovatělou pokožku.

Babassu olej obsahuje: hlavní podíl - kyselina laurová 44-47%, kyselina myristová 15-20%, kyselina olejová 10-12%, kyselina palmitová 6-9%, kyselina stearová 3-5%, kyselina linolová 1-3%; tokotrienoly - antioxidanty; rostlinné steroly - beta-sitosterol, kampesterol, stogmasterol


Doporučené produkty

BASIC BATH 500ml hydratační koupel nebo TOPVET pěna na nohy

Produkty s babassovým olejem na webu Dermatokosmetika.cz