Nastavení cookies

Při poskytování služeb využíváme soubory cookies. Pro personalizovaný zážitek z nákupu udělte prosím souhlas se zpracováním všech typů cookies.

(více)
Jsou nezbytné a důležité pro provoz a fungování základních funkcí e-shopu a nelze je vypnout. Jedná se např. o správu košíku a přihlášení. Bez těchto cookies nebude web fungovat.

(více)
Umožňují nám lépe chápat chování uživatelů pro další zlepšování poskytovaných služeb. Jedná se např. o počítání návštěv jednotlivých stránek, kolik času na nich strávíte a zda provedete předem stanovenou akci.

(více)
Shromažďují informace o návštěvnosti stránek se zbožím či službami za účelem pozdější propagace skrze nás či reklamní systémy a poskytování obsahu odpovídajícímu Vašemu zájmu.

Více informací o ukládání souborů cookie

Arganový olej

Arganový olej je rostlinný olej z plodů argánie trnité (latinsky Argania spinosa), česky odborně označovaný jako hydrogenovaný olej z jader Argánie trnité. Arganový olej zůstává jedním z nejvzácnějších olejů na světě, vzhledem k velmi omezené oblasti rozšíření argánie.


Tento strom roste v polopouštích, kde je díky hlubokému kořenovému systému chráněn před vlivem eroze a slouží jako přirozená bariéra proti desertifikaci. Je bohatý na tokoferoly, tedy vitamin E, který je důležitým protizánětlivým antioxidantem chránícím buněčné membrány mimo jiné před UV zářením, čímž zabraňuje degradaci buněk a tím zpomaluje jejich stárnutí.

Dále obsahuje karoten, vitamin F, který hydratuje pokožku a zpomaluje proces stárnutí buněk pokožky, a až 80% esenciálních mastných kyseliny. Esenciální mastné kyseliny mají v organizmu vliv na tvorbu buněčných membrán a výživu pokožky. Arganový olej je jedním z nejdražších a nejcennějších olejů používaných v kosmetickém průmyslu. Arganový olej je také nazýván tekutým marockým zlatem. Jsou mu připisovány až zázračné účinky. Rychle si vymyslete nějaký neduh a je skoro jisté, že i proti němu arganový olej zabírá. V péči o pleť arganový olej napomáhá při léčbě akné, chrání pokožku před vysycháním a činí ji hebkou a vláčnou, zmírňuje proces stárnutí a v neposlední řadě vyhlazuje vrásky a udržuje pokožku svěží a mladistvou. Výrazně napomáhá při léčbě lupenky, ekzémů a jiných onemocnění kůže.